Uw Bosch Workshop Partner

Bosch Workshop Partner

Airco servicestation

Hi-TEC is gespecialiseerd in het onderhoud en vullen van de airco van uw auto. Hierbij maken wij gebruik van moderne, milieu vriendelijke apparatuur. Een airco verliest jaarlijks gemiddeld 10% koudemiddel. Dit middel zorgt niet alleen voor koeling, maar ook voor smering van de airco. Door gebrek aan smering tijdens de maximale prestaties die het systeem in de warme maanden moet leveren, kan er ernstige schade ontstaan.

Voor het spoelen ofwel het grondig reinigen van uw automaatbak maken wij gebruik van een geavanceerde automaatbak spoelmachine waarmee koppelomvormer, leidingen en indien aanwezig ook de radiator of warmtewisselaar allen met speciale reinigingsolie gereinigd worden. Door de behandeling zal de druk in de meeste gevallen weer tot originele waarden kunnen worden herstelt.

airco_bugs

​Muffe lucht in de auto? Dan is voorzichtigheid geboden

Wist u dat een slecht functionerende airco gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Door jaarlijks de installatie te controleren en te reinigen, voorkomt u dat er schadelijke schimmels en bacteriën in ontstaan die irritatie aan de luchtwegen en ziekten kunnen veroorzaken. Door deze schadelijke micro-organismen stelt men bij chauffeurs en passagiers van een wagen met airco vaak verkoudheden, tranende ogen, keelpijn en irriterende luchtwegen vast.

De oorzaak is bacterievorming op de verdamper van de airco. Verse lucht wordt aangezogen en stroomt over de lamellen van de verdamper waar hij, bij ingeschakelde airconditioning gekoeld wordt. Door de lagere temperatuur treedt er een hevige condensatie op het koele oppervlak van de verdamper op. Dat overtollige vocht wordt grotendeels opgevangen en via een slangetje afgevoerd, hetgeen direct het plasje water onder de auto verklaard.

Echter, waar warmte en vochtigheid tegelijk aanwezig zijn op de verdamper krijgt men ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van algen, bacteriën en andere micro-organismen. Stof, stuifmeel, nicotine, lichaamszweet, hoestbacillen, alles wat zich via de lucht weet te verplaatsen, zijn de oorzaak voor een sterke aangroei in deze zone. Staat de wagen stil, of wordt de verwarming gebruikt dan lopen de temperaturen weer op tot zeer hoge waarden. Bij het eerstvolgende gebruik van de auto en de ventilator worden deze micro-organismen samen met de lucht in de wagen geblazen.

Gratis airco check

Autofabrikanten raden aan om de airco van uw auto elke vier jaar opnieuw te laten vullen

Ons advies is: neem het zekere voor het onzekere en laat uw airco één keer per jaar checken. Wij bieden hiervoor de praktische airco check. Met deze gratis basistest weet u direct of onderhoud nodig is of niet. Zo maakt u nooit onnodige kosten voor het afvullen van de airco of andere onderhoudswerkzaamheden.


1234YF Aircosystemen

Veel moderne auto's zijn voorzien van een vernieuwd airco systeem. Deze systemen zijn voorzien van een minder milieubelastend vulmiddel genaamd 1234YF. Willen wij dit systeem onderhouden dan vergt dit speciale apparatuur. Beschikt u over een dergelijk systeem ook dan kunt u bij ons terecht. Wij beschikken over de nieuwste apparatuur om uw auto met dit 1234YF systeem in topconditie te houden.