Uw Bosch Workshop Partner

Bosch Workshop Partner

Spoelen van automaatbakken

Bij Hi-TEC kunt u tevens terecht voor het spoelen van automaatbakken waarop ze worden voorzien ze van nieuwe ATF olie. Bekende merken waarbij de automaatbakken vaak deze extra aandacht kunnen gebruiken zijn BMW, Mercedes, Volvo, Renault, Saab, Volkswagen, Opel, Peugeot, Citroën.

Voor het spoelen ofwel het grondig reinigen van uw automaatbak maken wij gebruik van een geavanceerde automaatbak spoelmachine waarmee koppelomvormer, leidingen en indien aanwezig ook de radiator of warmtewisselaar allen met speciale reinigingsolie gereinigd worden. Door de behandeling zal de druk in de meeste gevallen weer tot originele waarden kunnen worden herstelt.

Bekende automaatbak problemen

Bekende automaatbak problemen die we hier vaak mee kunnen oplossen zijn bijvoorbeeld het slecht schakelen, bonken, slippen, een schommelend toerental, een verhoogd brandstofverbruik of het disfunctioneren van de kick-down.

Het spoelen van de automatische versnellingsbak is een specialistische verrichting die doorgaans ondanks het grote belang voor het behoud en schakelgedrag van uw auto niet bij de merkdealer kan worden uitgevoerd.

Afhankelijk van het merk van de auto en zijn dagelijkse belasting gaat de automaatbakolie 60 tot 120 duizend kilometer mee. Buiten het feit dat de viscositeit van de olie veranderd neemt ook de de opname van het vocht toe. Dit draagt er toe bij dat de automaat sneller zal slijten en er metaaldeeltjes in de olie worden opgenomen waardoor het slijtproces steeds sneller zal verlopen.

keuringsrapport dummy

Waarom het verversen van de olie alleen niet voldoende is

Dieselmotoren met gasinstallaties?

Tijdens een reguliere verversing wordt alleen de olie in de carterpan vervangen. Hiermee vervangen wij dan gemiddeld zo’n 2 tot 3 liter ATF olie. Dit terwijl in de gemiddelde automaat meer dan gemiddeld 7 liter olie zit. Daar komt bij dat het meeste vuil in het brein en in de koppelomvormer zitten. Deze verontreinigingen die de meeste storingen veroorzaken komen slechts los met het speciale spoelmiddel. Bij het spoelen wordt de bak dus gereinigd on wordt zo’n 95% van de oude ATF olie tijdens het spoelproces verwijderd.