Uw Bosch Workshop Partner

Bosch Workshop Partner

Wat kost het inbouwen van een LPG installatie ?

RDW Erkend muurschild

Een moderne LPG G3 installatie ingebouwd inclusief RDW registratie al vanaf 1595,-

Onze gemiddelde inbouw prijzen gelden als volgt:

  • LPG-inbouw van een traditioneel simpel LPG-systeem kost u gemiddeld ongeveer: € 1200,-
  • LPG-inbouw van een G3 systeem voor een 4 cil. motor kost gemiddeld ongeveer: € 1650,-
  • LPG-inbouw van een G3 systeem voor een 6 cil. motor kost gemiddeld ongeveer: € 2100,-
  • LPG-inbouw van een G3 systeem voor een 8 cil. motor kost gemiddeld ongeveer: € 2300,-

Wilt u meer specifieke prijsinformatie voor uw auto? Neem gerust contact met ons op bel ons op 023 545 1563 of stuur direct een bericht hier

Wij zijn officieel dealer van Prins, Landi, en Vogels autogas systemen


Prins Autogas logo
Cruquius boulevard logo
Vogels Autogas Systemen logo

Hoelang ben ik mijn auto kwijt voor de inbouw?

Over het algemeen duurt de inbouw 2 tot 3 dagen, afhankelijk van de complexiteit van de de auto en LPG-systeem.

Dalen de prestaties?

Nee, Moderne gasinjectie systemen bieden dezelfde prestaties als op origineel op benzine. Zelfs komt het voor dat de motor beter en soepeler loopt op LPG. Wel zal de auto op LPG15 tot 20% meer brandstof verbruiken dan voorheen het geval was. Dit komt door het simpele feit dat een liter LPG minder energie bevat dan een liter benzine. Daarentegen kost een liter LPG iets minder dan de helft van een liter benzine, daarbij brengt deze dankzij de schone verbranding ook voordelen mee voor de motor omdat deze hierdoor minder last van vervuilingen zal hebben die tot een van de voornaamste oorzaken van motor storingen behoren.

Is het waar dat LPG rijders, schonere rijders zijn?

Jazeker, want bij rijden op LPG komt er 11 procent minder CO2 uit de uitlaatpijp dan bij een vergelijkbaar benzine model en zo’n 15 procent minder over de gehele levensduur doordat de motor schoner blijft en daardoor minder storingen zal vertonen , dus het heeft een beduidend minder grote impact op het milieu dan bij de traditionele brandstofsystemen.

Het bewijs hiervoor is afkomstig van een uitgebreide database van testresultaten, aangeleverd door autofabrikanten. Een rapport hierover werd door milieuexperts als onderdeel van het World LP Gas Forum gepresenteerd aan de Duitse overheid.

key with leave

Verschillende systemen

De keuze van het type- en merk van de gassysteem is afhankelijk van het automerk en het type benzinesysteem.

Hoe zit het met de veiligheid?

Autogastanks zijn gemaakt om een zeer harde klap te weerstaan en en zijn voorzien van een veiligheidsklep om in geval van brand een explosie te voorkomen.

Hoeveel kofferbakruimte gaat er verloren?

Niet veel! Bovendien zijn er LPG tanks speciaal gemaakt om in uw reservewieluitsparing te plaatsen. In dit geval gaat er zelfs geen kofferbakruimte verloren. Het gastanktype is afhankelijk van het automodel, en zal individueel bekeken worden.

gastank plaatsing
gastank plaatsing
gastank plaatsing
gastank plaatsing

Gastank op plaats reservewiel

Voor het plaatsen van de LPGtank bestaan verschillende mogelijkheden. Voor het merendeel van de auto's geldt dat inbouw van de LPGtank plaatsvindt op de plaats van het reservewiel. U behoud hiermee de maximale kofferruimte. In veel gevallen kan de LPG tank zelfs onder de originele afdekplaat gemonteerd worden.

LPG ringtank onderbouw

Hierbij wordt de tank onder de auto geplaatst waarbij in sommige gevallen het reservewiel wordt verplaatst of komt te vervallen.

Bij auto's uit het SUV en MPV segment bestaan vaak zelfs de mogelijkheid om de nog grotere cilinder tanks te plaatsen.


Hoe zit het met het met de aanpassing van het kentekenbewijs?

Hi-TEC is een RDW erkend LPG-installatiebedrijf zal, na de inbouw en het afmelden van uw auto op LPG bij de RDW, uw kentekenpasje opsturen naar de RDW. De RDW zal snel een nieuw kentekenpasje naar uw huisadres toesturen met daarop vermeld de toevoeging G of G3. Van ons zult u t.v.v. uw kentekenpasje een opnamekaart krijgen die u tot dat u uw nieuwe kentekenpasje hebt ontvangen, kunt gebruiken. U dient ook uw verzekeringsmaatschappij in te lichten over de LPG-inbouw.

Er bestaan bestaan gevallen waarbij een autofabrikant geen garantie wil geven op de auto na de inbouw van LPG? Dat kan verschillende redenen hebben, de belangrijkste reden is dat LPG installaties specialisme werk is. Daarom is het is mogelijk om voor de motor een extra garantieperiode aan te schaffen. Vraag ons hiervoor, voor meer informatie.

positie gastank in auto