Uw Bosch Workshop Partner

Bosch Workshop Partner

Valve Care klepsmeersysteem

icon_valvecare

key with leave

Het toevoegen van de ontbrekende additieven

ValveCare zal er voor zorgen dat de juiste hoeveelheid additieven wordt gedoseerd afhankelijk van de verbruikte hoeveelheid brandstof, en zal deze evenredig verdelen over de verschillende cilinders. Met als doel de overmatige slijtage aan klep en klepzitting tegen gaan. Deze additieven worden standaard toegevoegd aan benzine, echter bij LPG/CNG is dit niet het geval. Voor minder dan €50,- per jaar kunt u uw auto verwennen met een perfect uitgebalanceerd brandstof systeem, teneinde hiermee onnodige reparaties te voorkomen. Zie hier de verbluffende testgegevens van een onafhankelijk Brits vermaard autosport fabrikant.


Testen ValveCare

De werking van ValveCare werd getest door een onafhankelijke firma JOHNSON SPEED in Engeland. De testen werden uitgevoerd op een nieuwe 4 cilinder PROTON benzinemotor, waarop twee standaard VSI kits van PRINS werden gemonteerd, waarvan twee cilinders voorzien van ValveCare additieven, de twee zonder additieven.


De bruine kleur op de kleppen en de zuigers zien we bij de cilinders die niet voorzien waren van ValveCare additieven, deze bruine kleur is afkomstig van weggesleten metaal van klep en klepzittingen.


De cilinders die voorzien zijn van ValveCare additieven zijn zuiver en hebben overigens geen aanslag van verontreinigingen, wat een zuivere verbranding weergeeft.

Ondanks de zware motorbelasting zijn de klepspelingen van de inlaatkleppen met ValveCare additieven slechts met 19% verminderd en de uitlaatkleppen met 18%, tegenover de cilinder zonder additieven waren de inlaatkleppen tot 99% verminderd en de uitlaatkleppen tot 56%. U kunt op de foto het verschil waarnemen, dat de inlaatklep is weggezakt in de klepzitting

Hieruit kan worden afgeleid dat de ValveCare additieven wel degelijk helpen bij het reduceren van slijtage aan klep en klepzittingen.

durability_report